Звезди

A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z О

Тоби Кебъл / Toby Kebbell

Дата на раждане - 09.07.1982
Място на раждане - Понтифракт, Великобритания

Английски актьор и продуцент с пълни имена Tobias Alistair Patrick Kebbell, роден в семейството на инженер и градинарка. Той е четвъртото от 5 деца, родителите му се разделят още когато е на 18 месеца. Учи в католическо начално училище, след кастинг на 17 г. е обучаван от организацията "Central Television Workshop" в Нотингам за млади таланти. Пробива, когато там го забелязва режисьорът Шейн Медоуз за своя трилър "Обувките на мъртвия" (2004), в който Кебъл играе с Пади Консидайн. Номиниран е за най-обещаващ дебют от Британските награди за независимо кино, следват участия в "Александър" (2004) на Оливър СТоун и "Мач Пойнт" (2005) на Уди Алън. Алън го взима в каста без прослушване, след като го е гледал в "Обувките на мъртвия".

Високо оценено от критиката е изпълнението на Кебъл в черно-бялата биографична драма "Контрол" (2007), в която играе мениджър на пост-пънк групата “Джой Дивижън” под режисурата на Антон Корбейн. За ролята си взима "най-добър поддържащ актьор" от независимите награди. Следващата година влиза в "Рокенрола" на Гай Ричи, играе и в телевизионни филми и сериали. Със "Зората на планетата на маймуните" (2014) трайно се утвърждава и сред холивудските блокбъстъри.

В личния си живот има кратка връзка през 2009 г. с британската режисьорка и продуцент от пакистански произход Рузуана Башеър.
Copyright © 2024 Dir.bg.