Звезди

A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z О

Пайпър Перабо / Piper Perabo

Дата на раждане - 31.10.1977
Място на раждане - Ню Джързи, САЩ

След дълго издирване на актриса за главната роля в “Грозна като смъртта” (“Coyote Ugly”), продуцентът Джери Брукхаймър се спира на Пайпър Перабо. Подобно на сценария на филма, Пайпър идва в големия град и успява да се утвърди с цената на много усилия. Актрисата пристига в Ню Йорк от съседния щат Ню Джърси. Преди това изучава театрални изкуства – актьорство и режисура, в университета в Охайо.

Още като малка Перабо се посвещава на актьорството, като поставя на “сцена” адаптации на любимите си книги в хола на баба си. След като се дипломира успешно, Пайпър пристига в Ню Йорк, където започва работа като сервитьорка в коктейл бар, докато не получава роля в първия си сериозен филм на режисьора Марк Левин в “Whiteboys”. Следващата роля на Пайпър е Карън Симпати, ФБР агентка в екшън версията за големия екран на класическата телевизионна анимация “The Adventures of Rocky & Bullwinkle” (2000 г.). Робърт Де Ниро е продуцент на лентата и участва в нея заедно с Рене Русо и Джейсън Александър, както и разбира се анимираните катеричка и лос.

Една седмица след края на снимките в тази продукция, Пайпър получава покана за главната роля в “Грозна като смъртта”. Талантът на Пайпър изгрява в ролята на очарователната, но изключително притеснителна Вайълет Станфърд от предградията на големия град, която преследва мечтата си да стане певица. Филмът постига невероятен успех и Пайпър става мигновено любимка на зрителите от цял свят.
Copyright © 2024 Dir.bg.