Звезди

A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z О

Розамунд Пайк / Rosamund Mary Elizabeth Pike

Дата на раждане - 27.01.1979
Място на раждане - Лондон, Великобритания

Английската актриса е дъщеря на цигуларка и оперен певец и детството й минава в пътувания из Европа., при което научава перфектно немски и френски език. Посещава училище Badminton в Бристъл и започва да играе в Националния младежки театър. Там е забелязана и се договаря с агент, но продължава образованието си по английска литература в колежа „Уодъм“ в Оксфорд. Свири на пиано и на чело.

Появява се в няколко телевизионни сериала преди успешния си филмов дебют в "Не умирай днес" (2002 г.) с Пиърс Броснан, за който получава и Императорската награда през 2003 г. за най-добър дебют. След високобюджетния екшън идва работа в по-малки независими ленти като "Обетована земя" (2004) и "Развратникът" (2004) - за който получава награда за най-добра поддържаща актриса от Британската академия през 2005 г.

Работейки и в театъра, Пайк се снима в приключенската комедия "Джони Инглиш се завръща" (2011) и във фантастичния епос "Гневът на титаните" (2012), връща се и към екшъните в главна женска роля срещу Том Круз в "Джак Ричър" (2012). За ролята си в "Не казвай сбогом" (2014 г.) е номинирана за Оскар, получава номинации за най-добра актриса и от Гилдията на екранните актьори на САЩ, от Златен глобус и от Британската академия BAFTA.

От 2009 г. живее с приятеля си, математика и бизнесмен Роби Униак, който е с 18 години по-възрастен. Имат двама сина.

Филмография

Актьор: Three Seconds Частна война Hostiles Хектор и търсенето на щастието Не казвай сбогом Голямото скачане Краят на света Джак Ричър Гневът на титаните Джони Инглиш се завръща Искаме секс Съзряване Двойници Пропукване Doom Гордост и предразсъдъци Обетована земя Развратникът Не умирай днес

Новини

Обявиха номинациите за „Златен глобус“ 2019 Премиерите на фестивала в Торонто Розамунд Пайк с Крисчън Бейл в уестърн на Скот Купър Нова информация за планираното продължение на "Не казвай сбогом" Филмови награди на MTV 2015 - номинации Розамунд Пайк и Крисчън Бейл в екранизация на романа ”The Deep Blue Good-by” Водещият на наградите Оскар има нужда от скандал Традиционен обяд на номинираните за "Оскар" Обявиха номинациите за Оскар 2015 Джулиан Мур води в прогнозите за Оскар и Златен Глобус 2015 Ето и номинациите за “Златен глобус” “Не мога да повярвам, че станах част от всичко това!” - Розамунд Пайк
Copyright © 2024 Dir.bg.