Звезди

A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z О

Джон Бърнтол / Jon Bernthal

Дата на раждане - 20.09.1976
Място на раждане - Вашингтон, САЩ

Израснал в адвокатско семейство в столицата, Джонатан Едуард Бърнтол е внук на музикант - Мъри Бърнтол. Потомък е на еврейския род Ешкенази от Германия, Австрия, Русия, Полша и Литва, има двама братя - единият е продуцент в NBC и трикратен носител на наградата "Еми", а другият е създател на компания в сферата на бизнес консултинга. Джон Бърнтол следва в Русия - в МАХУ (Московское академическое художественное училище), където играе и професионален бейзбол в професионалната Европейска федерация. Като студент е забелязан от директора на театралния институт към Харвардския университет и е поканен да завърши магистратурата си по изящни изкуства там.

През 2002 г. завършва и играе в над 30 пиеси в района на Бостън и оф-Бродуей, като успява да създаде и собствен театър - "Fovea Floods", с който получава множество награди.

В личния си живот, живял е в неголемия район Венис край Лос Анджелес. От 2010 г. е женен за домакинята Ерин Ангъл, имат три деца - двама сина и дъщеря, продават дома си във Венис и се местят в големия град. Любопитен факт е това, че Бърнтол е чупил носа си 13 пъти. Сред професионалните му постижения е номинацията за наградата "Gold Derby" като част от актьорския ансамбъл на "Вълкът от Уолстрийт" (2013), номинацията за наградата "Scream" за актьорски пробив в тв сериала "Живите мъртви" (2010) и номинацията за награда "Сатурн" за най-добър телевизионен актьор в сериала на Netflix "The Punisher" (2017).
Copyright © 2024 Dir.bg.