Звезди

A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z О

Мегън Маркъл / Meghan Markle

Дата на раждане - 04.08.1981
Място на раждане - Лос Анджелис, Калифорния, САЩ

Американската актриса и модел Рейчъл Мегън Маркъл е родена в семейството на Томас Маркъл - тв оператор и осветителен режисьор с холандски, английски и ирландски корени, носител на награда "Еми", и афроамериканката Дона Рагланд (социален работник, психотерапевт и инструтор по йога). Има доведена сестра по линия на баща си, с 16 години по-голяма от нея. Израснала е в Холивуд, учи в частни училища, включително девическата католическа гимназия в Лос Анджелис, а през 2003 г. завършва Northwestern University край Чикаго със специалности "театър" и "международни отношения". За дипломната си работа е практикант в посолството на САЩ в Аржентина.

Започва да работи като калиграф на свободна практика и модел, а благодарение на бизнесменката и продуцент Бани Хамър започва да гради екранна кариера. Още като студентка през 2002 г. влиза в медицинския сапунен сериал "General Hospital", след това играе в други два телевизионни сериала, докато през 2005 г. играе ролята на "горещо момиче" в романтичната комедия "Почти любов" с Аштън Къчър и Аманда Пийт. През 2006-2007 г. участва в 34 издания на гейм шоуто "Сделка или не" по NBC и отчита ролята му за по-нататъшното си развиите. През 2010 г. играе в "Не ме забравяй" с Пиърс Броснан, а през 2011 г. влиза с епизодична роля в комедията "Шефове гадняри" на Сет Гордън.

След един епизод в сериала "От местопрестъплението: Маями" през 2010 г., получава широка известност с поддържаща роля в сериала "Костюмари" (от 2011 г.). Междувременно, през 2012 г. участва и в епизод на сериала "Касъл", снима се в три телевизионни филма, в интернет комедията "Random Encounters", в британо-унгарския криминален филм "Anti-Social" (2015).

Кулинарните си умения Маркъл представя от 2014 до 2017 г. в своя блог "The Tig". През ноември 2016 г. пуска модна линия дамски дрехи с канадска компания.

В личния си живот има 7-годишна връзка (2004 - 2011 г.) с продуцента и актьор Тревър Енгелсън, с когото сключва и брак през август 2011 г., но се развежда 20 месеца по-късно. От юни 2016 г. има връзка с Уелския принц и британски престолонаследник Хенри, известен като "принц Хари". Годежът им е обявен официално на 27 ноември 2017 г., сватбата е насрочена за месец май 2018 г. и двамата ще живеят в двореца Кенсингтън в Лондон. Въпреки католическото си образование, Маркъл е протестант и предстои да бъде кръстена от англиканската църква преди сключването на този брак; тя ще приеме и английско гражданство. След това Маркъл ще прекрати актьорската си кариера. Тя е известна и с хуманитарните си кампании - за чиста вода в Руанда (2016 г.), за равенство между половете (ООН и "One Young World").

С годежа си за принц Хари, Маркъл става първата американка, официално свързана с британското кралско семейство, а след сватбата си ще стане първия носител на титлата "Ваше Кралско Височество".
Copyright © 2024 Dir.bg.