Звезди

A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z О

Луси Лиу / Lucy Liu

Дата на раждане - 02.12.1968
Място на раждане - Ню Йорк, САЩ

Ако има нещо, което да представлява трудност за Луси Лиу, това е да остане незабелязана. Красавицата с гарвановочерна коса излъчва толкова силна решителност, че човек не може да се усъмни в нея, когато тя заявява: “Нито веднъж през живота си не съм се чувствала объркана и извън контрол”.

Лиу става известна през 1998 година с участието си в хитовия сериал “Али Макбийл”, където играе цапнатата Линг. Път към голямото кино й отваря участието в “Разплата” с Мел Гибсън и блокбастърът “Ангелите на Чарли”. Така се стига до участието й в “Балистик”, където - макар й да партнира на Антонио Бандерас - за първи път Луси Лиу е голямата звезда.

Зашеметяващият екшън “Балистик” е шансът на Лиу да демонстрира бойните си умения, които (за разлика от повечето други актриси) в нейния случай са резултат не от подготовка за конкретен филм, а от дългогодишни тренировки, с който Лиу се е занимавала, а по-точно бойно изкуство, комбиниращо ръкопашен бой с бойни техники с дървени стикове.

Очевидно амплоато на силна и често дори смъртоносна жена подхожда на Луси, защото режисьорите се надпреварват да й предлагат роли, който изтъкват нейните бойни умения. Във втората част на “Ангелите на Чарли” Луси получава хонорар 5 млн долара, превръщайки я в най-скъпо платената азиатка в Холивуд.
Copyright © 2024 Dir.bg.