Звезди

A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z О

Джейсън Стейтъм / Jason Statham

Дата на раждане - 26.06.1967
Място на раждане - Шайърбрук, Дарбишър, Великобритания

Роден в семейството на танцьорка и уличен търговец и певец, Джейсън живее на бързи обороти - заема 12-то място в Световния шампионат по гмуркане през 1992 г., работи като модел, черноборсаджия и накрая като актьор. През 1998 г. се явява на прослушване за дебютната си роля в "Две димящи дула" на Гай Ричи, уредено от английския производител на облекла "French Connection", които са инвеститори във филма. На прослушването режисьорът иска от Стейтъм да влезе в образа на нелегален уличен продавач и да го убеди да си купи от него фалшиви бижута... След успеха на лентата Джейсън отново работи с Гай Ричи в "Гепи" (2000 г.), този път партнирайки на Брад Пит, Бенисио Дел Торо и Денис Фарина.

Още преди поредицата "Транспортер", Джейсън има опит в бойните изкуства (кикбокс и джиуджицу) и сам изпълнява екшън сцените във филмите. По същия начин изпълнява сам и каскадите при преследване с коли и скуба дайвинг.

В личния си живот има връзки с различни актриси, певици и модели. В дългогодишна връзка (от 2010 г.) е с английската актриса и модел Роузи Хънтингтън-Уайтли, с която живеят заедно в Ню Йорк, от януари 2016 г. са сгодени, от юни 2017 г. имат син.

Филмография

Актьор: Мега звяр 2 Непобедимите 4 Операция Форчън: Троянски кон Пчеларят: Смъртна Присъда Човек на гнева Хобс и Шоу Мега звяр Бързи и яростни 8 Механикът: Възкресение Шпиони Жокерът Бързи и яростни 7 Непобедимите 3 Отбранителна линия Бързи и яростни 6 Колибри Паркър Сейф Непобедимите 2 Механикът Елитни убийци The Expendables: Непобедимите Огън в кръвта: Високо напрежение Банковият обир Смъртоносна надпревара Транспортер 3 В името на Краля: История от света на Dungeon Siege Единакът Огън в кръвта Револвер Лондон Хаос Транспортер 2 Мобилна връзка Италианската афера Транспортер Призраци от Марс Гадняра Гепи Две димящи дула Продуцент: Непобедимите 4 Операция Форчън: Троянски кон Бързи и яростни: Хобс и Шоу Озвучен от: Гномео и Жулиета

Новини

Екшънът "Пчеларят: Смъртна присъда" оглави бокс-офис класацията на Северна Америка Джейсън Стейтъм и Кевин Харт разменят самоличности в комедиен екшън Тържествено представяне на официалния трейлър на „Бързи и яростни 9“ "Cash Truck" на Гай Ричи отива при MGM Гай Ричи и Джейсън Стейтъм възраждат френски трилър Шарлийз Терон с ново амплоа в „Бързи и яростни 9“ „Код: Ангелът“ остава първенец в боксофиса „Код: Ангелът” превзе върха в боксофиса „Момчета за пример“ начело на боксофиса Хобс и Шоу стабилни на първа позиция в боксофиса „Бързи и яростни: Хобс и Шоу“ оглави боксофиса Терон и Мирън се завръщат в "Бързи и яростни 9" Дейв Батиста в „Killer’s Game“ Джеймс Гън намери заместник на Уил Смит „Бързи и яростни: Хобс и Шоу“ с първи плакат и трейлър Вин Дизел подготвя „Бързи и яростни“ с изцяло женски актьорски състав Еиса Гонсалес ще се присъедини към Дуейн Джонсън и Джейсън Стейтъм Заговори се за продължение на „Мега звяр“ Тилда Суинтън си партнира с Идрис Елба в новия филм на Джордж Милър Романтична комедия за азиатци превзе бокс офиса в САЩ Единствената премиера у нас - начело на бокс офиса Идрис Елба ще снима „Ghetto Cowboy“ Дейвид Лийч с римейк на „Дракона идва“ Дуейн Джонсън се скара с Тайрийз Гибсън Дейвид Лийч ще режисира "Дивизията" Джейсън Стейтъм в нов филм Отложиха премиерата на „Бързи и яростни 9“ Над милиард долара боксофис за „Бързи и яростни 8” Нови филми с героите от „Бързи и яростни” Пореден трейлър на "Бъpзи и яростни 8": Шарлийз Терон между Дизел и семейството му Новият филм с Джейсън Стейтъм ще се излъчи първо в Китай Пазарни дялове на дистрибуторите в САЩ в Деня на труда Шарлийз Терон влиза в "Бързи и яростни 8" Millennium Films ще снима два исторически филма за България: царете Кaлоян и Борис III Раздадоха наградите ”Изборът на критиците” Обявиха втора вълна от презентатори на "Златен глобус" в неделя Силвестър Сталоун: „България е мястото!“ Мнението на Джейсън Стейтъм за съвременните комиксови филми Джейсън Стейтъм в продължението на “Лейър Кейк” Нов трейлър на "Бързи и яростни 7" Още за продължението на “Механикът” Уинона Райдър в екшън с Джейсън Стейтъм Джейсън Стейтъм в римейк на "Жега" (1986) Джейсън Стейтъм с проблеми Джейсън Статъм - рицар във филм на Уве Бол Още обири Джейсън Стейтъм дебютира в киното като "човека-мускул"
Copyright © 2024 Dir.bg.