Звезди

A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z О

Аштън Къчър / Ashton Kutcher

Дата на раждане - 07.02.1978
Място на раждане - Сидър Рапидс, Айова, САЩ

Кристофър Аштън Къчър е роден на 7 февруари, 1978, в Седар Рапидс, Айова, пет минути преди своя брат-близнак, Майкъл. Когато децата са на 13, родителите им Лари Къчър и Даян Пордуд се развеждат – малко преди на Майкъл да бъде поставена диагноза кардиомиопатия, смъртоносно заболяване на сърдечния мускул. Лекарите казват, че на Майкъл са му оставали 6 часа живот, но е спасен със сърдечна трансплантация.

Аштън Къчър в „Ани”
Това предизвиква младият Аштън да се запише да учи биохимично инженерство в университета в Айова през 1996, където би могъл да работи по търсенето на лек за болестта на брат си. Но междувременно той вече е проявил интерес (и талант) в една съвсем различна област: редовно участва в училищните пиеси, а в края на гимназията играе главната роля в постановката „Ани”. За да си плаща по-лесно обучението в колежа, Къчър работи допълнително в свободното си време: мие подовете във фабрика (където работи баща му) и дере сърни. Но всичко се променя за една нощ – когато в местен бар, скаут на агенция за модели го забелязва и го убеждава да се запише за участие в конкурса Новите лица на Айова. Къчър приема. Наградата за първото място, което печели, включва пътуване до Ню Йорк. Веднъж пристигнал в Ню Йорк, Къчър решава да остане. Сключва договор с агенция за модели, откъдето го убеждават да премахне "Кристофър" от името си, тъй като те вече имат прекалено много модели с това име.

Аштън Къчър в „THAT '70S SHOW”
Съвсем бързо младежът влиза в елита – работи в Париж и Милано – с големи имена като Калвин Клайн, Томи Хилфигер и Версаче. Но Къчър винаги е мечтаел за един друг град: Лос Анджелис. През 1998, се явява на прослушване за две нови ТВ шоута: „Wind on Water” и „That '70s Show”. Удивен, че получава гланите роли и в двете, Аштън се чуди кое да избере. Накрая се спира на ролята на Келсо, което положтелно е било повод за празнуване, когато „Wind on Water” е спряно скоро след премиерата му. „That '70s Show”, от друга страна, става хит.

Аштън Къчър в „ Пич, къде ми е колата? ”
Вече звезда, която може да търси работи и извън телевизията, Къчър започва с малки роли на големия екран, първо в „Двойни игри” и „Завинаги с теб”, и двата през 2000-ната година. Но още същата година Аштън получава и първата си главна роля – като Джеси Ричмънд в абсурдната комедия „Пич, къде ми е колата?”, и получава номинация за наградата на MTV за най-силен пробив на млад актьор.

Все така добре представящ се по телевизията, Аштън играе в главната роля, заедно с Джеймс Ван Дер Бийк („Кръгът на Доусън”) в „Тексаски рейнджъри” (2001) и заедно с Британи Мърфи в „Бракувани” (2003). Актьорът, който сам се определя като работохолик, бе в главната роля и ко-продуцент в „Дъщерята на шефа”, където обект на любовните му желания е Тара Рейд. През 2003, след роля в комедийния римейк „Деца на килограм”, през 2004 Аштън играе заедно с Ейми Смарт в хитовия трилър „Ефектът на пепeрудата”, където отново е и изпълнителен копродуцент.

Аштън Къчър в „ PUNK'D”
През 2003 Аштън става създател, водещ и продуцент на успешното MTV шоу Punk'd, в което той и екипът му си правят шеги със знаменитости. През 2003 шоуто вече спечели две награди Teen Choice за най-добро риалити шоу и най-добър водещ (Аштън има награда за най-добър актьор и за „That '70s Show”).

Аштън Къчър и Деми Мур
И все пак, засега най-големия си удар Аштън Къчър прави - поне според заглавията на таблоидите, - когато започва да излиза с холивудския секс-символ Деми Мур. Преди Деми, Аштън излизаше с актрисата-модел Джанюари Джоунс и партньорката си от „Бракувани” Британи Мърфи.

Аштън живее в Холивуд със своите любимци и хобито му е дърводелство.

През 2005 Къчър игра в два филма – „Почти любов” и „The Dinner Party” (на който е и продуцент) – и озвучи един от героите в анимацията „Open Season”, която ще излезе по екраните (и у нас) през 2006.

Къчър има брак с Деми Мур от 2005 до 2013 г. От юли 2015 г. той има брак с актрисата Мила Кунис, с която има две деца (дъщеря и син).

Нет Фокус
Copyright © 2024 Dir.bg.