Звезди

A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z О

Деби Мазар / Deborah Mazar

Дата на раждане - 13.08.1964
Място на раждане - Ню Йорк, САЩ

Дебора Мазар, популярна като Деби, е американска актриса в типажа на "момиче от Джързи" - с остър език в независими филми. Популярна е и от телевизионно кулинарно шоу, в което участва със съпруга си, но най-вече от сериала на HBO "Антураж" в ролята на пиарката Шона Робъртс.

Бащата на Деби е латвиец от еврейско семейство, но възпитан като католик. Тя не знае за това до 20-годишната си възраст. Майка й преминава през няколко религии, включително през сектата "Свидетели на Йехова", от която е отлъчена, тъй като е приела да й бъде извършено кръвопреливане.

Като тийнейджър Деби Мазар се издържа, като продава бижутерия, работи като асистент на зъболекар и в нощен клуб - където среща Мадона, която я наема за грима й и прическата й. Първата телевизионна изява на Мазар е в пилотния епизод на хип-хоп сериал по тв мрежата WPIX. Присъства в пет от музикалните видеа на Мадона, играе множество малки роли, вкл. в "Батман завинаги" (1995 г.). По-широка известност придобива от сериала Граждански войни" (1991 - 1993 г.) по ABC, като нейната роля преминава в адвокатския сериал "L.A. Law" по NBC в последните му два сезона (1993 - 1994 г.). Появява се в епизод на "Приятели" от осмия му сезон, през 2000 - 2002 г. играе в драматичния сериал "That's Life" по CBS, озвучава и видеоигри. От 2004 о 2011 г. играе поддържаща роля в "Антураж", участва и в два епизода на "Грозната Бети". През 2009 г. участва като състезател в танцовото шоу "Dancing With the Stars" и завършва на 12-то място. От януари 2011 г. прави риалити-кулинарното шоу "Extra Virgin" (тип зехтин) по Cooking Channel заедно със съпруга си и двете им дъщери.

Мазар от 1993 г. има дълга връзка с актьора Пол Рубенс, но неин съпруг от 2002 г. е актьорът Габриеле Коркос, имат две деца. До 2009 г. живеят в Лос Анджелес, но продават дома си и се местят в Ню Йорк (Бруклин). Имат и къща от 14 век край Флоренция, Италия - сватбен подарък. През 2014 г. семейството издава готварска книга с рецепти от тосканската кухня.
Copyright © 2024 Dir.bg.