Звезди

A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z О

Джейк Бюси / Jake Busey

Дата на раждане - 15.06.1971
Място на раждане - Лос Анджелес, Калифорния, САЩ

Джейк е син на известния актьор Гари Бюси, с поразителна прилика с него. Като дете често прекарва времето си, заобиколен от обикновено пияни музиканти – приятели на баща му, в звукозаписното студио към къщата. Джейк си спомня , „Обикновено трябваше да ставам в седем за училище, но имаше нощи, когато на баща ми му липсваше барабанист и будеше мен, 8 годишен със синя пижама - да посвиря с групата посред нощ". Майката на Джейк, също актриса, не е особено доволна от начина, по който Гари осъществява бащинските си отговорности (а вероятно и от други неща),и се развежда, когато Джейк е на 16 години.

Джейк Бюси е талантлив, разностранен млад актьор, с поредица от интересни роли – от убийствен религиозен фанатик в „Контакт” с Джоди Фостър, до остроумен войник в „Звездни рейнджъри” на Пол Верховен. Наскоро имахме възможността да го гледаме и в трилъра на Джеймс Манголд „Самоличност” с Джон Кюсак и Аманда Пийт. Игра и в режисираният от Мик Джаксън филм „The First Twenty Million” и в независимия „Fast Sofa” ("Порноистория"). У нас е познат и от комедията „Мераклии” на Revolution Studios, с Шанън Елизабет и Джери O'Конъл.

Започва да се занимава по-сериозно с драма в колежа Санта Барбара. Заразен от „актьорския вирус”, Джейк решава да се заеме сериозно. В продължение на три години, участва в интензивна актьорска програма, след която се включва в уоркшоп с известният театрален педагог Джеймс Бест, който е обучавал и баща му през 60-те години на миналия век. Но въпреки известния родител пробивът му в киното не е лесен – налага му се да ходи две години по кастинги, докато получи първата си роля. Скоро след това идват и още участия във филми като „I'll Do Anything” на Джеймс Л. Брукс и „S.F.W.”, които от своя страна водят до по-големи роли в „The Frighteners” на Питър Джаксън, „Обществен враг”, „Home Fries”, „Туистър”, „Held Up” и „Tail Lights Fade”.

Израснал в Малибу, Калифорния, като дете Бюси прекарва летата по снимачните площадки и по турнета с групите, в които тогава свира баща му. Първите си решения относно избора на кариера взима като петгодишен, когато двете му любими занимания вече са тези, които по-късно ще се занимава съвсем професионално: актьорската игра и свиренето на барабани. Дебютът му игралното кино е с „Straight Time” задно с баща си и Дъстин Хофман. Под напътствията на родителите си (майка му също е актриса), като дете Бюси се съсредоточава върху училището и барабаните, които изучава от баща си и легенди като Мик Флитуд и Джим Келтнер.

През свободното си време, Бюси се занимава с първата си любов, музиката. Свири бас китара в рок група и пише песни. Освен това е изкарал разрешително за пилот и поне няколко дни в месеца лети. Понастоящем живее в Лос Анджелес.

Нет Фокус
Copyright © 2024 Dir.bg.