Звезди

A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z О

Рене Русо / Rene Russo

Дата на раждане - 17.02.1954
Място на раждане - Бърбанк, Калифорния, САЩ

Rene Marie Russo израства в Бърбанк, където на 18-годишна възраст бива забелязана на концерт на “Ролинг Стоунс” и получава предложение да стане манекен. Скоро след това тя се премества в Ню Йорк и става топ-модел за агенция “Форд”. По време на успешната си кариера като модел, която продължава от края на 70-те до края на 80-те, снимките й красят кориците буквално на всяко модно списание.

Кариерата й на актриса е също така бърза и успешна от самото начало. Играта й в “Смъртоносно оръжие 3” разкрива лекотата, с която се справя както с екшън така, и с комедия. Може би поради тази причина, след този филм Волфганг Петерсен я ангажира за ролята на агент на ФБР заедно с Клинт Истуд в “Под прицел”.

През 1996 г. Рене Русо игра ролята на съпругата с партньор Мел Гибсън в трилъра на Рон Хауърд “Откуп” и ролята на психоложка с партньор Кевин Костнър в комедията “Тенекиена купа”. През 1997 г. игра главната роля в “Бъди”. Русо постигна голям успех и признанието на критиката с ролята си на кралица на второразрядното кино в комедията “Игра на пари” (1995), където партнира на Джон Траволта и Джин Хекман. В “Зараза” (1995) игре ролята на медик заедно с блестящи актьори като Дъстин Хофман и Морган Фрийман.

За по-малко от десетилетие се издигна и бе призната за една от най-добрите съвременни актриси. В личния си живот, от 1992 г. е омъжена за сценариста Дан Гилрой, имат дъщеря, живеят в Лос Анджелис. През 2014 г. Русо съобщи, че страда от биполярно разстройство.
Copyright © 2024 Dir.bg.