Звезди

A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z О

Ема Уотсън / Emma Charlotte Duerre Watson

Дата на раждане - 15.04.1990
Място на раждане - Париж, Франция

Английската актриса, родена в Париж в адвокатско семейство с родители-англичани, се мести с тях в Оксфордшър, Великобритания, когато е на 5 години. Като ученичка в училище "Dragon" играе главните роли в няколко представления, включително 'Артур: детските години' и 'Щастливият принц'. Успоредно с театъра, Ема участва и много други училищни дейности, сред които конкурси за детска поезия, където печели първо място в своята възрастова група – 7-годишните.

„Хари Потър и филосовският камък” (2001), е дебютът на 11-годишната Ема в света на професионалните актьори. В конкуренция с много други момичета за ролята на Хърмаяни Грейнджър, тя не е очаквала да спечели.

Извън света на киното, любимото занимание на Ема е играта на хокей, а също така и дискусиите. Във филма косата й е кестенява, но в действителност тя е естествено руса. Веднъж за Хелоуин, Ема се е обличала като магьосница, но тогава не можела и да си представи, че години по-късно ще играе такава във филмите за Хари Потър.

Нейните родители (Джаклин и Крис), са разведени, Ема живее с майка си и по-малкия си брат Алекс. За образци в професията си счита Джулия Робъртс, Голди Хоун, Джон Клийз и Сандра Бълок.

За бъдещето си като актриса момичето казва: "Засега съм играла малката и поразглезена Хърмаяни Грейнджър. Бих искала да играя американска гимназистка. Искам да играя нещо съвсем различно. Искам да се превъплъщавам във всякакви герои от всякаква гледна точка, но вероятно още известно време ще играя Хърмаяни..."

ОЩЕ ЗА ЕМА УОТСЪН:
• Любимата й книга от поредицата за Хари Потър е „Хари Потъри и затворникът от Азкабан”.
• Била е член на журито в конкурс за филми, направени от тийнейджъри през 2004, заедно с Пиърс Броснан, Кенет Брана и Саманта Мортън.
• На 13 години, само 10 месеца след като е влязла в тийнейджърските си години, е класирана на десето място в списъка "Най-горещите жени в киното", през февруари, 2004.
• Родена е на една и съща дата с колежката си от „Хари Потър и затворникът от Азкабан” (2004), Ема Томпсън.
• Говори добре френски, немски и италиански.
• На 15 години става най-младата личност, появявала се на корицата на списание Teen Vogue.
• Тя и партньорите й от 'Хари Потър' Даниел Радклиф и Рупърт Гринт влизат под №9 в списъка на списание Entertainment Weekly' за най-популярни звезди в шоубизнеса за 2005.

Нет Фокус

Филмография

Актьор: Малки жени Кръгът Красавицата и звяра Ной Това е краят Блясък Предимствата да бъдеш аутсайдер Моята седмица с Мерилин Хари Потър и даровете на смъртта: Част 2 Хари Потър и даровете на смъртта: Част 1 Хари Потър и Нечистокръвният принц Хари Потър и Орденът на феникса Хари Потър и огненият бокал Хари Потър и затворникът от Азкабан Хари Потър и стаята на тайните Хари Потър и философският камък

Новини

„Малки жени“ с първи трейлър Forbes класира актьори по участие в касови филми "Man Down" с Шая ЛаБаф с куриозен бокс офис Русия под натиск да забрани "Красавицата и звяра" Пореден англоезичен римейк на европейско кино: "Тони Ердман" Нови кадри от вълшебния свят на "Красавицата и звяра" Две актриси сред най-вдъхновяващите жени в света Зад кулисите на "Красавицата и звяра" Анджелина Джоли и Брад Пит сред 20-те най-уважаваните личности в света Ема Уотсън се оттегля от киното Ема Томпсън и Кевин Клайн в новата игрална версия на „Красавицата и звяра” Дан Стивънс ще играе звяра в "Красавицата и звяра" Нова ТВ: единствено Ясен Дараков акредитиран за ”Оскар”-ите Ема Уотсън в игрална версия на "Красавицата и звяра" Ема Уотсън с роля в драмата “My Week with Marilyn” Ема Уотсън е най-доходоносната актриса в киното Хърмаяни бяга от Хари Потър От кухнята на “Хогуорстс”
Copyright © 2024 Dir.bg.