Звезди

A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z О

Зак Снайдър / Zack Snyder

Дата на раждане - 01.03.1966
Място на раждане - Грийн Бей, Уисконсин, САЩ

Закари Едуард Снайдър-"Зак" е американски филмов режисьор, продуцент и сценарист, известен предимно в жанровете екшън и фантастика. Дебютира 37-годишен със "Зората на мъртвите" през 2004 г. и навлиза в комиксовите и супергеройски продукции като "300", "Пазителите", "Човек от стомана" (2013) и редица други.

Снайдър основава през 2004 г. своята продуцентска къща "Cruel and Unusual Films" заедно със съпругата си и своя бизнес партньор Уесли Колър. Стилът му е визуално претенциозен и комбинира динамичните композиции със силно наситени цветови схеми и визуални ефекти, като често ускорява или забавя движението по време на последователността от действия на екрана. Изобилието от жертви в неговите сюжети подчертава трагичната страна на героизма, подборът на музика е характерен с избора на поп стила и на кавъри на популярни песни. Често използва наратив зад кадър. Една от обичайните теми във филмите му са отношенията родители - деца както в позитивен, така и в негативен план.

В образованието си има колеж по дизайн "Арт център" в Пасадена, Калифорния и школата по изящни изкуства "Heatherley" в Лондон, Великобритания.

В личния си живот, има 8 деца - 4 от брака си с Денис Уебър (едното от които се самоубива през март 2017 г. - 20-годишната му дъщеря Отъм), 2 от връзката си с продуцентката Кристен Елин и 2 осиновени от него и настоящата му съпруга (от 2004 г. насам) Дебора Снайдър.

Филмография

Режисьор: Лигата на справедливостта Батман срещу Супермен: Зората на справедливостта Човек от стомана Sucker Punch: Измислен свят Пазителите 300 Зората на мъртвите Актьор: Зората на мъртвите Сценарист: 300: Възходът на една империя Sucker Punch: Измислен свят 300 Продуцент: Жената чудо 1984 Жената чудо Sucker Punch: Измислен свят

Новини

Връчиха Оскарите 2022 "Вещиците" на Земекис прескачат кината в САЩ, отиват в HBO Max „Ballerina“ - нов екшън от вселената на „Джон Уик“ Джейсън Момоа в "Аквамен 2"? Марк Милър работи с Матю Вон по „Човек от стомана 2” Петиция за режисьорска версия на Зак Снайдър за "Лигата на справедливостта" Премиерата на „Лигата на справедливостта” без Зак Снайдър „Лигата на справедливостта” носи най-доброто от двамата режисьори Ще се снима продължение на „Счетоводителят“ Продължава снимачният процес по „Лигата на справедливостта” Кони Нилсен и Джеси Айзенбърг влизат в „Лигата на справедливостта“ Джереми Айрънс ще се завърне в „Лигата на справедливостта” Зак Снайдър работи по екранизацията на романа от Айн Ранд , „Изворът” Тръгват снимките на „Лигата на справедливостта”
Copyright © 2024 Dir.bg.