Напред

Onward

- 6.4/10

За филма

В разпространение от: 04.03.2020
Премиера в България: 06.03.2020
Производител: Pixar Animation Studios, Walt Disney Pictures
Разпространител: Форум Филм България

Фентъзи свят от предградията: на едно място са събрани елфи, еднорози, говорещи животни, магически създания... и всички те - в едно красиво и любопитно съжителство. В този приказен свят уличните животни са еднорози, а джуджета, кентаври и дракони живеят заедно в най-съвременни условия на цивилизацията. Кентаврите боядисват стени, малки симпатични динозаври поддържат зелените ливади пред всеки дом, а така обожаваните в наши дни еднорози са тези неприятни същества, които ровят по кофите. Едновременно с това ще видим русалка в надуваем басейн и мобилен телефон в ръка, която пие коктейл, еднооки и рогати създания, забавляващи се с дървени мечове, кръвожадни еднорози и още други фантастични образи.

Главните герои са братя елфи Иън и Барли - ставаме свидетели на бурната им младост, те са готови да изпитат характера и волята си до краен предел. И двамата вече са навършили 16 години и е време да получат безценен подарък, завещан от баща им - жезъл с изключителни магически сили, с който биха могли да го върнат към живота. Ще разполагат обаче само с 24 часа, за да предприемат пътуването на живота си и да разкрият истина, която се крие в необикновения дар.

Пътешествието им през девет земи в десета ще разкрие дали все още някъде е останало поне мъничко магия! Иън и Барли от рода Леката стъпка искат да прекарат един последен ден с баща им, който си е отишъл, когато са били твърде малки, за да го помнят...
Дали мечтата им ще се сбъдне - поне за малко, поне за последно да видят пак обичания си баща, и какво ще се случи в тяхната ексцентрична реалност?

След като двамата братя елфи рабират, че обичаният им баща им е завещал нещо необикновено, идва време той да бъде разгадан и използван по предназначение! Великото пътешествие в търсене на истини и нови хоризонти започва, а магическият подарък ще бъде водеща сила. За да им служи обаче и да сбъдне мечтата им поне за малко да се срещнат с баща си, симпатичните елфи трябва да се научат да контролират силата на мистериозното наследство. Опитите, с които успяват да върнат баща си само… наполовина и изненадващите препятствия, с които се сблъскват по пътя към истината, показват на двамата смелчаци, че първо трябва силно да повярват!

Магическият подарък, който елфите ще получат като наследство от обичания си баща, ще отвори една непозната посока в живота им – тази на смелостта и вярата, че само със собствени усилия може да стигнеш до всички отговори. Много трудности, малко късмет и безброй приключения ще срещнат те по пътя към най-красивите и съкровени мечти!

(дублиран на български език)

Кастинг

Режисьор: Дан Сканлън
Сценарист: Дан Сканлън
Продуцент: Кори Рей
Музика: Джеф Дана, Майкъл Дана
Озвучен от: Том Холанд, Крис Прат, Октавия Спенсър, Джулия-Луис Драйфус
Copyright © 2024 Dir.bg.