Град на греха: Жена, за която да убиваш

Sin City: A Dame to Kill For

САЩ | 2014г | 102 минути | 3D , Екшън , Криминален , Трилър | Официален сайт
- 9/10

За филма

В разпространение от: 22.08.2014
Премиера в България: 29.08.2014
Производител: Weinstein company
Разпространител: Александра филмс

По графичната нео-ноар поредица "Sin City" (1991 - 2000 г.) на американския автор Франк Милър.

Сюжетът на продължението на филма “Sin City: Град на греха” (2005 г.) е разделен на 4 взаимносвързани истории, които са озаглавени “Жена, за която да убиваш”, “Просто още една съботна вечер”, “Огромната загуба” и “Дългата лоша нощ”.

“Жена, за която да убиваш”

Бившият фотограф от Бейсин Сити - Дуайт Маккарти (в ролята Джош Бролин) е привикан от своята бивша любовница Ава Лорд (Ева Грийн), която иска да се измъкне от капана на жестокия си съпруг Деймиън Лорд (Мартон Чокаш). Но много скоро Дуайт разбира, че истинските намерения на Ава са съвсем различни.

“Просто още една съботна вечер”

В нощта, в която полицейския детектив Джон Хартиган (Брус Уилис) среща за първи път младата Нанси Калахан, издирваният беглец Марвин (Мики Рурк) се събужда на магистралата към нaй-бедните квартали на града. Без да знае как е попаднал на това място и заобиколен от телата на няколко мъртви души, Марвин започва свое собствено разследване на случилото се.

“Дългата лоша нощ”

Джони (Джозеф Гордън-Левит) е нахакан комарджия, който тайно се подготвя да унищожи империята на най-големия и влиятелен престъпник в Син Сити.
Но ситуацията бързо се променя и скоро той попада в центъра на опасна битка на живот и смърт, в която са замесени местни гангстерски групировки и млада стриптизьорка на име Марси.

“Огромната загуба”

След смъртта на полицейския си закрилник Джон Хартиган, танцьорката Нанси Калахан (Джесика Алба) прави всичко възможно за да превъзмогне тежката загуба. Едновременно с това тя изготвя план за отмъщение срещу най-големия враг на Хартиган - корумпирания щатски сенатор Роарк (Пауърс Буут).

Кастинг

Режисьори: Робърт Родригес, Франк Милър
В ролите: Мики Рурк, Джесика Алба, Джош Бролин, Джоузеф Гордън-Левит, Росарио Доусън, Брус Уилис, Ева Грийн, Рей Лиота, Кристофър Мелони, Джерeми Пивън, Кристофър Лойд, Пауърс Бут, Стейси Кийч, Мартон Чокаш
Сценарист: Франк Милър
Продуценти: Сергей Беспалов, Робърт Родригес
Музика: Робърт Родригес, Карл Тийл
По книгата на: Франк Милър
Оператор: Робърт Родригес
Copyright © 2024 Dir.bg.