Дете на войната

Warchild

Германия, Словения | 2006г | 103 минути | Драма | Официален сайт
- 0/10

За филма

Производител: Studio MAJ
Разпространител: София Филм Фест 2007
Награди и номинации: Монреал '06 – Награда за сценарий

Сараево, 2004 г. войната в Босна е отшумяла преди години, но още държи в плена си 30-годишната Сенада. Нейната дъщеря Аида е била обявена за безследно изчезнала преди 9 години, но Сенада още не е загубила надежда да я намери жива. Когато попада на доказателства, че Червеният кръст е изкарвал със самолет деца за Германия по време на войната, тя проследява дирята до немския град Улм. И е възнаградена за упоритото си търсене: Аида действително е била спасена и отведена в Германия. Да, но тогавашното 2-годишно момиченце е било осиновено, понеже се е предполагало, че родителите му са мъртви.

Животът на семейство Хайнле и тяхната 11-годишна дъщеря Кристина изведнъж е разтърсен из основи, когато научават, че майката, която са смятали за загинала, не само е жива, но е и наблизо. И си иска детето обратно. Хайнлесови са объркани. Те дълбоко са привързани към Кристина и дори не могат да си представят да я изгубят. Но и Сенада е в смут.

Най-сетне има шанс да се събере с детето си... но Аида вече здраво се е вкоренила в своя нов живот като Кристина и дори не може да говори родния език на родната си майка. Сенада трябва да вземе непосилно решение: да настоява ли да й върнат дъщерята, като така я изтръгне от германската й среда, или да се прибере сама в Босна, сбъднала само малка част от надеждите и мечтите си?

Свързани новини

11-и София филм фест

Кастинг

Режисьор: Кристиан Вагнер
В ролите: Лабина Митевска, Сенад Башич, Катрин Зас, Крешенция Дюнсер, Ото Кукла
Сценаристи: Един Хаджимахович, Щефан Дехнерт
Copyright © 2024 Dir.bg.