Братя по оръжие (2001)

Band of Brothers

Великобритания, САЩ | 2001г | 705 минути | Драма | Официален сайт
- 3.5/10

За филма

В разпространение от: 09.09.2001
Премиера на DVD: 25.01.2010
Производител: HBO
Разпространител DVD: Audio Visual България

Телевизионният сериал “Братя по оръжие” е истинско епическо постижение, което може да се сравни с най- големите шедьоври, излезли на голям екран за Втората световна война.

Продуциран от Стивън Спийлбърг и Том Ханкс, сериалът е вдъхновен от кинохита “Спасяването на Редник Райън” и до голяма степен се доближава до визуалните постижения на филма.

“Братя по оръжие” е сериал, който се отличава с реалистичния и достоверен разказ за истинския живот на войниците-парашутисти по време на Втората световна война. bandofbrothers. Историята е базирана на едноименната книга на Стивън Амброуз - “Братя по оръжие” и проследява създаването на прочутата Пета рота от 506-парашутен полк на 101-ва американска военно-въздушна дивизия. С проявения героизъм в сраженията с германската армия след десанта в Нормандия, тя е определена от висши военни и историци като едно от най- добрите поделения в цялата история на американската армия.

Сериалът е създаден с уникалния бюджет 125 милиона долара. Известният актьор Том Ханкс е копродуцент, сценарист и режисьор на сериала.През 2002 година сериалът е номиран в 19 категории от престижните телевизионни награди Еми и печели 6 от тях, включително приза за “Най-добър мини-сериал”. Така също “Братя по оръжие” печели наградата Златен глобус за “Най-добър мини-сериал”, наградата на Американския филмов институт и наградата на писателската гилдия за 2003 година.

Издание в 6 диска

Кастинг

Режисьори: Дейвид Франкел, Джон Орлоф, Брус С. Маккена, Ерик Джендресен, Майкъл Саломон, Дейвид Франкел
В ролите: Дони Уолбърг, Шейн Тайлър, Рон Ливингстън, Деймиан Луис, Скот Гримс, Дейвид Шуимър, Рик Гомез
Copyright © 2024 Dir.bg.