Класация 2016 по грешки във филмите

09.12.2016 г.
Класация 2016 по грешки във филмитеПо традиция, сайтът moviemistakes.com направи годишната си класация за най-много грешки във филмите в кино. На водеща позиция излезе "Дедпул", осеян с 23 грешки при монтажа и други пропуски - с 10 повече от поставените два филма на второ място "Първият отмъстител: Войната на героите" и "Зоотрополис".

Най-голямата грешка на водача в класацията, според сайта, е погрешно отрязана ръка в бойна сцена. Джон Сандис, който е автор на основните текстове в блога, казва: "В екшън сцената с ръкопашния бой на моста, Дедпул се измъква от белезниците на Колос, като си отрязва ръката. Той отряза лявата, но когато скача от моста, липсващата ръка е отдясно!" Като друга грешка той посочи отражение на снимачния екип в страничното огледало на колата, което влиза в кадър. По време на снимките въоръжен преследвач става от мястото си в автомобила и в този момент се виждат образите на камерата, микрофона и оператора.

Четвъртата позиция заема "Зрителна измама 2" с 12 гафа. Петата позиция е за "Съли: Чудото на Хъдсън" с 11 забелязани грешки, а само една грешка по-малко класира под номер шест "Джейсън Борн" заедно със "Заклинанието 2".

Челната десетка се завършва от три филма с еднакъв брой грешки - по 7: "Дивергенти 3: Предани", "Батман срещу Супермен: Зората на справедливостта" и "Х-Мен: Апокалипсис".

Посетителите на сайта са забелязали над 250 грешки във филмите от тази година. Сред тях има дрехи, които се оправят сами, отражения на снимачния екип, влезли в кадър, както и герои, които са на две места едновременно.

Класацията се допълва и променя непрекъснато.
Copyright © 2024 Dir.bg.