Бохемска рапсодия“ покори България, рекорден бокс офис

04.12.2018 г.
„Бохемска рапсодия“ покори България, рекорден бокс офисРазпространителят на „Бохемска рапсодия“ отчете днес безпрецедентен успех за филма, посветен на легендарната група Queen. Музиканата драма покори сърцата на българската публика и за кратко време събра рекордния за биографичен филм бокс офис от 1 000 000 лв.

От 2 ноември до неделя, 2 декември 2018, близо 106 000 зрители преживяха вълнуващата история на неповторимия Фреди Мъркюри и Queen. От това в киносалоните постъпиха общо 996 242 лв, които достигнаха милион през текущата пета седмица на прожекции в цялата страна.

В знак на благодарност към публиката, подрепила прекрасния филм, от Александра Филмс и 20th Century Fox предлагат да видим още веднъж забележителното изпълнение на "Don't Stop Me Now" (1978 г.).


"Бохемска рапсодия" остана Кралица (queen) и на световния бокс офис, след като надмина $500 милиона в света. Само в САЩ, при $164.4 млн, филмът вече надхвърли интереса към досегашния исторически лидер в жанра "musical biopic" "Бандата от Комптън" ($161 млн през 2015 г.) и с това се изкачи на върха за всички времена. Очаква се до края на активните прожекции Рапсодията да достигне $185 млн в САЩ и $600 млн в света, като по този начин дори е възможно да изпревари британо-американското фентъзи "Фантастични животни: Престъпленията на Гринделвалд".

Биографичната музикална драма е направена само с $55 милиона и резултатите показват, че е станал чудовищен хит. Това вероятно ще насърчи и Декстър Флечър с "Рокетмен" за Елтън Джон, излизащ през май догодина, а днес се появи и новината за филм-мюзикъл от Universal за Принс. Помним, че именно Флечър довърши и "Бохемска рапсодия" миналия декември, след като титулярният режисьор Брайън Сингър бе уволнен.
Copyright © 2024 Dir.bg.