Кои са големите фаворити за „Златен глобус“

03. 01. 2019 г.
Кои са големите фаворити за „Златен глобус“Те са вторите по значимост награди в Холивуд, след тези с най-много блясък и най-дълга история – естествено, „Оскар“-ите. Все пак привилегията на наградите „Златен глобус“ е, че са първи във времето и съответно определят тенденциите и за статуетките на Американската киноакадемия. И така, кои са големите фаворити при раздаването на 76-тите награди на Асоциацията на чуждестранните журналисти в Холивуд?


Вице“ е филмът с най-много номинации тази година – общо шест. Три други заглавия обаче са спрягани като тези, които ще бъдат най-коментирани в нощта на 6 януари. Това са „Роди се звезда“, „Фаворитката“ и „Green Book“. Според някои смели прогнози, двама души ще си тръгнат с по 2 статуетки от хотел Бевърли Хилтън – Лейди Гага с отличия за актриса и песен и Алфонсо Куарон за режисура и чуждоезичен филм за „Roma“.

В категорията за най-добра драма почти сигурно ще бъде отличен режисьорският дебют на Брадли КупърРоди се звезда“. Лейди Гага явно ще пребори другата фаворитка за драматична актриса – Глен Клоус. При актьорите почти сигурен победител в Рами Малек за невероятното си преобразяване като Фреди Мъркюри в „Бохемска рапсодия“.

В категорията за мюзикъл или комедия „Златен глобус“ явно ще получи „Green Book“. Оливия Колман („Фаворитката“) и Крисчън Бейл („Вице“) ще са отличниците съответно за актриса и актьор. „Фаворитката“ почти сигурно ще спечели и наградите за сценарий и поддържаща женска роля в лицето на Рейчъл Вайс. Махършала Али е фаворит за поддържащ актьор („Green Book“).

Междувременно стана ясно кои ще са звездите, представящи първите отличници. Джесика Частейн и миналогодишният носител на „Златен глобус“ за уникалната си поддържаща роля в „Три билборда извън града“ Сам Рокуел ще връчат първата награда на церемонията.


Copyright © 2024 Dir.bg.