91-те награди „Оскар“ с по-висок рейтинг

26.02.2019 г.
91-те награди „Оскар“ с по-висок рейтингВъпреки очакванията и някои песимистични прогнози, шоуто беше на ниво и дори рейтингът му е по-висок от миналогодишния. Ето и кои са основните изводи след него.

Оказва се, че церемонията спокойно може да мине без водещ. Вярно, че подобно нещо не беше се случвало за изминалите 30 години, но никой не усети липсата му. Все пак началото с изпълненията на Queen и Адам Ламбърт, последвано от забавните коментари на Тина Фей, Ейми Полър и Мая Рудолф, бе повече от ударно. Нищо чудно това да продължи и догодина.

Сред наградите почти нямаше изненади. Вярно, че победата на „Зелената книга“ донякъде може да бъде определена като изненадваща, на фона на фаворити като „Рома“, „Бохемска рапсодия“ и „Роди се звезда“, който още през есента беше смятан за най-сигурния победител. Но все пак филмът на Питър Фарели отличен от Продуцентската гилдия, получи и „Златен глобус“, така че закономерно спечели и най-престижния „Оскар“.

От друга страна нямаше по-изненадана от Оливия Колман, която не можеше да повярва, че е спечелила „Оскар“ за сметка на фаворитката Глен Клоус или Лейди Гага. Нейната непринудена реакция и очарователната й реч определено бяха сред върховете на вечерта. Ето затова всички искат да гледат „Оскар“-ите. А самата Клоус ще трябва да се задоволи с факта, че си остава най-номинираната актриса в историята (7 номинации между 1983 и 2019 г.), която явно няма да получи мечтаната статуетка на Академията.

Добре е и това, че всички победители в отделните категории бяха излъчени на живо. Имаше идея 4 от наградите да бъдат раздадени в рекламните паузи, но все пак това не се случи. Вярно, че някои речи бяха прекалено дълги и отегчителни, но именно куриозните моменти около всяка една награда допринасят за популярността на това шоу вече толкова много години.
Copyright © 2024 Dir.bg.