Марк Уолбърг в екранизация на играта “Uncharted: Drake

26.11.2010 г.
Марк Уолбърг в екранизация на играта “Uncharted: DrakeНоминираният за “Оскар” Марк Уолбърг разкри в интервю за MTV, че ще изпълни главната роля в предстоящия високобюджетен приключенски филм на Columbia Pictures, “Uncharted: Drake's Fortune”.

Преди около месец, представител на студиото заяви, че Дейвид Ръсел (“Купон с дявола”) е започнал да пише сценария и се е съгласил да поеме режисурата на филма. “Uncharted: Drake's Fortune” ще бъде четвъртото сътрудничество между Уолбърг и Ръсел, след “Трима крале”, “I Heart Huckabees” и предстоящия “The Fighter”.

Продукцията ще бъде филмова адаптация на едноименната и изключително успешна игра, която бива описвана от създателите си като комбинация между “Индиана Джоунс” и “Туум Рейдър”. Сюжетът ще разказва за приключенията на търсача на съкровища Нейтън Дрейк (Марк Уолбърг).

Уолбърг: “Дейвид (Ръсел) пише сценария в момента и мога да кажа, че той е един от най-добрите сценарист-режисьори работещи днес. Има страхотни идеи относно филма и се надявам, че ще започнем снимките през идващото лято.”

Уолбърг също така сподели, че Дейвид Ръсел смята да покани за участие и холивудските легенди Робърт Де Ниро и Джо Пеши:
“Аз лично говорих с Пеши, с когото се срещнах на една от прожекциите на “The Fighter” и знам, че хората на Дейвид са разговаряли с Боб (Де Ниро). Идеята е Де Ниро да играе бащата на моя герой, а Пеши да бъде чичото. Надяваме се всичко да се получи, а и аз имам пълно доверие на Дейвид.  Ще участвам в този филм, независимо от решението на Робърт и Джо.”

В момента Дейвид Ръсел пише сценария с помощта на Томас Дийн Донъли (“Конан”) и Джошуа Опенхеймър (“Сахара”). От своя страна, Марк Уолбърг ще продуцира лентата заедно с Ави Арад (“Фантастичната четворка”), Алекс Гартнър (“Умирай умно”) и Чарлз Роувън (“Черният рицар”).

Все още не се знае кога “Uncharted: Drake's Fortune” ще тръгне по кината, но имайки предвид, че снимките ще започнат следващото лято, премиерата най-вероятно ще се състои през 2012 година.
Copyright © 2024 Dir.bg.