Първа снимка от филмовата адаптация на романа на Стивън Кинг “Клетка”

09.02.2015 г.
Първа снимка от филмовата адаптация на романа на Стивън Кинг “Клетка”Осем години след успешния свръхестествен трилър “1408Джон Кюсак и Самюъл Джаксън попадат отново в страховития свят на Стивън Кинг. Двамата актьори изпълняват главните роли в апокалиптичния хорър “Клетка” (“Cell”), чиито сценарий е вдъхновен от публикувания през 2006-та година едноименен роман на Кинг. Снимките на филма вече приключиха, а световната му премиера ще се състои в самия край на 2015-та година.

Любопитно е да се отбележи, че за изпълнителя на главната роля Кюсак, “Клетка” е трети филмов проект, който е базиран на роман на Кинг (след вече споменатия “1408” и небезизвестната лента от средата на 80-те години “Стой до мен”).

Докато феновете на романа очакват дебюта на официалния трейлър, от студиото Clarius Entertainment разпространиха малко по-рано днес първата снимка от “Клетка”. На разпространеният кадър могат да бъдат видени както Джон Кюсак и Самюъл Джаксън, така и тяхната екранна партньорка Изабел Фърман (“Сираче”, "Игрите на глада").

В предстоящият филм Кюсак се превъплъщава в образа на създателя на графични романи Клей Ридел, който се подготвя да сключи важна сделка, свързана с публикуването на най-новия му комикс. Радостта му обаче остава на заден план, когато мистериозно събитие, носещо името “Пулсът”, превръща всички хора, използващи клетъчни телефони, в сеещи смърт зомбита.

Клей е един от малкото оцелели след “Пулсът”, но опитите му да се върне при съпругата и сина си в щата Мейн се оказват безуспешни. Едва след като попада на двама оцелели - младо момиче на име Алис Максуел и работника Том Маккорт, – Клей разбира, че въпреки сериозните предизвикателства той има шанс да се справи с критичната ситуация.

Ролите на Алис и Том са поверени на Изабел Фърман и Самюъл Джаксън, а освен тях на екран ще видим още Стейси Кийч (“Град на греха 2”), Лойд Кауфман (“Роки”) и Грифин Фрийман (“Богати бащи”).

На режисьорския стол на “Клетка” седна Тод Уилямс, който има опит в жанра благодарение на работата си по втората част от поредицата “Паранормална активност”.

Световната премиера на трилъра ще се състои в края на тази година. От студиото Clarius Entertainment все още не разкриват точната дата.
Copyright © 2024 Dir.bg.